středa 30. ledna 2013

Playing game with my face...


Neb se zdá, že velechoroba chřipkovitá, jež již nějakou chvíli spočívá na mých rodičích se pokouší vlézt i na mě, tak jsem se nějak dneska nedokopala k sesmolení přínosnějšího článku, než jen tento:) Můj disk se prohýbá pod tíhou fotek a já se docela ráda bavím tím, že najdu vždy nějaké starší vyberu ty, které se mi zrovna líbí a upravuji a upravuji:) a protože to bylo jediné, na co jsem se dnes zmohla budete odsouzeni k shlédnutí několika narcistických fotek:)) 

P.S. měli byste zájem o tutorial na úpravu fotek či nějaké rady???:))












úterý 29. ledna 2013

Mon petite Coco....

Kdo by neznal slavnou Coco Chanel....drobná žena s obrovskou vůlí, která svou pílí a beraní povahou dokázala téměř nemožné...Její vliv na svět módy trvá od doby 20. a 30. let dodnes. Ovšem pokud čekáte povídání o nejnovějších módních trendech obchodního domu Chanel, zklamu Vás...dokonce dnes nebudu mluvit ani o malých černých nebo parfémech...

Chci Vám představit filmový životopis Coco, ten méně známy ze dvou, které jsem měla možnost shlédnout. TV film z roku 2008 s Bárou Bobulovou mi je kupodivu bližší než profláklá verze s Audrey Tautou... A co, že mě na příběhu Coco fascinuje natolik, že jsem ho shlédla už po několikáté??


Příběh začíná tím, že malá Gabriele (přezdívku Coco dostala, až později) společně se sestrou po smrti matky  marně čeká na otce, který slíbil, že se pro děvčata vrátí a budou žít společně...ten se ale nikdy nevrátí a tak je Gabriele odkázána od mládí pouze sama na sebe...A jak tvrdá cesta může být pro mladou ženu bez perspektivy se má teprve přesvědčit. Poté coby švadlena v běžném britském salonu získá obdiv chovatele koní Etiena Balsana, tehdy teprve vykročí na cestu z níž není cesty k návratu...Jít si za svým snem, téměř mu obětovat svou životní lásku "Boye" i taková je křehká Coco, která způsobila větší revoluci v odívání a stylu, než si kdy sama mohla představit...










veškerá fota jsou screenshoty z filmu (omluvte prosím tudíž jejich zhoršenou kvalitu, ale pro mě jsou to jedny z nejlepších momentů z filmu:))

Více, už neprozradím, na příběh, který přes všechny smutné události končí krásně, se podívejte sami, a nechte se jako já pohltit jeho příjemnou atmosférou a  nenapodobitelnou elegancí Coco, která se pro mě po jeho shlédnutí stala ikonou... a které módní prvky se mi ve filmu nejvíce líbily a co jsem si pro sebe přisvojila já??? Tak o tom bude samostatný článek:)) 

neděle 27. ledna 2013

Food inspiration 4/2013

Děvčátka (a možná i chlapci, kdo ví:)) omlouvám se za neohlášený týden pauzy a naprosté ticho po pěšině, ale na začátku minulého týdne se konečně objevil termín na všemi obávanou zkoušku z Evropské unie B, tudíž šlo všechno do kytek a já strčila nos do papírů až po uši...no co si budem povídat, týden byl dost příšerný plný dohánění toho, co jsem měla dávno vědět (náš milý zkoušející si potrpí na všemožné válečné konflikty, aktuální dění ve světě apod...a já byla nakonec velezdupána za to, že "ignoruju" situaci v Sýrii...:DD) no naštěstí vše dobře dopadlo a vy se můžete těšit na běžný chod blogu:)) sice se budu muset velice brzo zase ponořit do do psaní diplomky, ale to už nebude tak horké:))

No a tady pro Vás mám slíbenou další várku jídla...je to druhá půlka předchozího týdne..protože tento minulý to stálo za kočku, a nebylo moc co fotit...:/

1. Le malade salade "co dům dal" a pohanková bageta

Kukuřička, červená cibulka, zbytek uvařených fazolí v bujonu od oběda, rajče a tofu natural ochucené kořením a česnekem, to celé zakápnout citronovou šťávou a olivovým olejem a violá můžeme bagrovat. Pohanková bageta z Alberta je můj favorit..ale podezřívám ji, že je obarvená a taky jí nemůžu odpustit, že je ze zmraženého polotovaru...tak spolu randíme radši jen výjimečně:))


2. První setkání se syrovátkovým sýrem Ricotta a rajčatovo-cibulkový salát

Ano, ano i já laik tuším, že pravá Ricotta bude asi vypadat trošku jinak, ale tento sýr, co se za ni vydává není vůbec špatný...je lehčí než obyčejné tvarohové sýry, není příliš chuťově výrazný ani slaný, lze si jej snadno trochu přizpůsobit vlastní chuti:) velice jednoduché složení a nízký obsah tuku z něj dělá mého momentálního oblíbence, tentokráte ve společnosti rajčat a sladké cibulky:) P.S, koupíte v Albertu do dvacky:)



3. Zeleninová směs se sójovými kostkami, rýže a brokolice

Variace na jednu ze zdravých rychlovek, k dobře ochucenému sojovému masu jsem přidala co dům dal, mrkvičku, fazole, kukuřici a hrášek a dohromady to bylo prostě výborné:)



4. Plněná slaná palačinka s balkánským sýrem a sušenými rajčaty

Improvizovaná palačinka na slano z celozrnné mouky měla jisté mouchy, nicméně náplň to hbitě dohnala a výsledná krmě byly výborná:) Kromě balkánského sýra a sušených rajčat, náplň tvořila také orestovaná červená cibulka. Pak už jen posypat sýrem (což je vlastně už docela prasárna:D polreich by mi dal:DD) provensálským kořením a hurá baštit:)))



5. Viva la Avokádo aneb první setkání

A bylo vážně dobré!!! dala jsem na rady některých z Vás, nepouštět se do něj jen tak, a tak jsem se pokusila vyrobit pomazánku. Dobře zralé avokádo jsem rozmíchala v misce s trochou utřeného česneku, bylinkové soli, citrónové štávy a kmínu! A nakonec likvidace zásoby sušených rajčat! Pochutnali jsme si velice:)) takže se avokáda nebojte, je ohromě zdravé a když si jej trochu upravíte k obrazu svému taky výborné:))


 Tak co, máte rádi, některé z uvedených jídel/ingrediencí??? Nějaké tipy, co bych mohla vyzkoušet v nejbližší době?:)))

pátek 18. ledna 2013

Food inspiration 3/2013

Tak jsem tu zase s novou dávkou pořádného, zdravého a výborného jídla! Když jsem upravovala fotky pro tento článek, tak jsem si uvědomila jak moc byl tento týden přelomový, spoustu jídel jsem buď celou věčnost neměla, nebo jsem je jedla vůbec poprvé či použila netradiční úpravu!

Tak se do toho pustíme, a protože jste si psali o zdravé receptíky, pokusím se u jednotlivých jídel (pokud nebude příprava odporně jednoduchá) připsat i postup, abyste případně mohli od vizuálních vjemů, přejít taky k těm chuťovým:))

1. Přesnídávka, zbytky domácího musli, mandle a ovoce, p.s. zkuste si někdy přečíst složení dětské přesnídávky...děs, fakt nevím co budu prckovi dávat:D asi vlastnoručně rozvařené ovoce či co:DD ani já z ní nejsem nadšená, ale potřebuju ty skleničky, abych si mohla do poličky řadu sklenic se sušenými plody:DD


2. Objev letošního roku! Exoticky laděná pohanková kaše s kokosem, mandlemi a datlovým sirupem. Náhodou jsem ve zdravé výživě uzřela datlový sirup a řekla jsem si, že by to mohlo být fajn přírodní sladidlo a taky, že jo!!! A ve výše popsaném spojení je dokonalý! Nevím jestli mi to tak bude chutnat i s jinou kaší, ale s instantní pohankovou tvoří dokonalé souznění, kdo neokusil nepochopí!!!:)) Takže sirup vřele doporučuji, mě stál kolem 50 - 60 Kč...takže žádná šílená pálka a určitě pro něj najdete řadu jiných využití...a co se týče chuti a konzistence prostě tekutější med, jen chutná jako datle:D


3. Celozrnné špagety s tuňákem a petrželkou, zakápnuté trochou chilli olivového oleje. Jednoduchá a přitom výborná kombinace. Chilli olej jsem kdysi koupila v nějakém záchvatu, přestože vůbec nejsem příznivcem ostrých jídel...ale v koncentraci menší polévkové lžičky ho zvládnu i já, a jídlu dodal šmrnc:) A vy, co jste ještě nezkoušeli celozrnné špagety, směle do toho, dobré mají v dmku od Alnanatury, nebo i v Tescu a v Kauflandu...a jsou lepší než většina celozrnných nudlí prodávaných ve zdravých výživách, které někdy musím tlačit i já! A po poctivém studiu můžu směle prohlásit, že jsou ideální potravinou s nízkým glykemickým indexem a podle mého oblíbeného výživového odborníka Bukovského jsou celozrnné těstoviny lepší jak rýže nebo brambory:))



4. Špagety po druhé - tentokrát s rajčatovou omáčkou Alnanatura. Mám pro Vás tip na dobrou rajčatádu, která tedy chutná spíše jako protlak, takže pokud byste si ji chtěli dopřát jen tak na těstoviny doporučuji ochutit (já použila bylinkovou sůl, provensálské koření a třený česnek). Dle popisku se ale dá použít, třeba jako podklad pod pizzu nebo do omáček...cena je za takovou velikou lahev sympatická kolem 37 Kč a složení ještě sympatičtější 99% rajčat! Alnanatura má i nějako zdravou variantu kečupu - určitě vyzkouším (pro zajímavost měl by mít kolem 80% rajčat, kdežto obyčejné kečupy mají 8 - 10% ha ha, fuj!)

No...neb vidím jak jsem se velice rozepsala, a zbývá mi ještě nejméně 5 jídel, nejpíše budu nucena článek udělat na dvě půlky, aby jste mi v půlce neusli:))) Na druhou polovinu /pokud se nestane něco nepředloženého/ se můžete těšit někdy během víkendu:) a bude tam např. to jak jsem poprvé okusila Avokádo a kdo onoho souboje vyšel vítězně:)))

A co jste měli dobrého tento týden Vy?:))

Sláva vítězům, čest poraženým:))

Tramtadádá máme to tady, vyhlášení Giveaway...nezúčastnilo se Vás příliš mnoho, o to jste měli větší šanci na výhru:)) Moc Vám děkuji za tipy týkající se blogu! Jsou pro mě super inspirací na co se v dalších článcích zaměřit:)) a doufám, že v blízké budoucnosti každého postupně potěším článkem dle jeho gusta:) Každému z Vás určitě na Vaše komentáře ještě odpovím:))

A teď už kdo se stává vítězem???

Z celkového počtu 6 soutěžících se Random rozhodl vybrat číslo 3

A soutěžící číslo 3 je Iri!!!! Gratuluji:)) výherkyni zašlu email s veškerými podrobnostmi:))


Vy co jste nevyhráli, určitě nezoufejte:)) další giveaway určitě zase brzy bude:)) 

čtvrtek 17. ledna 2013

DIY - Peeling na rty

Taky nesnášíte, když si chcete nanést rtěnku ale překvapí Vás nehezké šupinky na rtech, které v zimě dostávají zabrat? Ač na oschlé rty obvykle netrpím, tak s příchodem paní zimy a taky s návštěvami kámošky alergie, která mě tak nějak nutí dýchat pusou:D jsem začala pátrat po něčem, co by mi rty zase dalo do kupy...(když tedy neuvažuji obligátní masáž rtů kartáčkem na zuby v případě nejvyšší nouze). Vzpomněla jsem si na dva tipy na domácí peelingy, které nejen odstraní šupinky ale také rty vyživí:) a rovnou si ty dva krasavce připravila:)

1. Medový peeling

Na výrobu medového peelingu budeme potřebovat:

- třtinový cukr (lze nahradit bílým)
- med
- olivový olej
- malou nádobku na uchování

Postup je až tristně jednoduchý; poté co získáme malinkou nádobu, což je nejtěžší část :D (není třeba peelingu vyrábět větší množství, i troška Vám vydrží na dlouho) si odměříme dle velikosti nádobky 3/4 obsahu třtinového cukru. Vedle v nádobce k cukru přidáme pár kapek olivového oleje a med. Směs zamícháme a s pocitem zadostiučinění radostně svým výtvorem naplníme nádobku....Tím, co se do ní nevešlo si v cukuletu zkusíme obrousit rty a radujeme se z následné hebkosti:))) P.S. když se při peelingování stihnete opatlat až za ušima, je povoleno se umýt, případně opatlané rtíky beze strachu olíznout - je to přece super truper příroda:)) 

2. Exotický peeling s vůní kokosu

Pro ty z Vás, kteří již vlastníte širší arsenál přírodních produktů tu mám tip na exotičtější variantu. Budeme potřebovat:

- třtinový cukr
- kokosový olej
- mandlový olej (lze vynechat či nahradit jiným rostlinným (jedlým!) olejem bez výraznější vůně, abychom nepřebili kokos:)

Stejně jako v předchozím případě ingredience smícháme (ve stejných poměrech - 2/3 cukru, kapku oleje + kokosák) a naplníme nádobku:))) Kokosový olej při teplotách nižších než 24° tuhne, proto jsem jej trochu naředila mandlovým olejem, aby směs byla vláčná i když uhodí mrazy :DD tak snad mě to v zapařené koupelně neochrstne:)))


Peelingy používejte ideálně každý den, třeba jako relaxační rituál ve sprše:) Ráno Vás odmění hezké rty, připravené na tu nejzářivější barvičku:))


P.S. poslední šance zapojit se do GIVEAWAY, soutěžit můžete zítra do 12 hod:) Vítěze vyhlásím zítra v odpoledních hodinách:)) držím palce:)) 

úterý 15. ledna 2013

Favourities...

Neb jsem tvor hravý a kreativní a taky protože akce "nafotím rychle, hezky a přehledně své oblíbené náušnice" tak úplně neklapla, mám tu pro Vás jen umělecky pojatou ochutnávku těch momentálně nejoblíbenějších (které obvykle nosím doma:D protože se kvůli učení dostanu max na výcházku či nákup :DD). Časem možná přidám více a lepší fota z mé povětšinou vlastnoručně tvořené sbírky:)) a p.s. všechny náušnice jsou na klipsu, takže Vy, kteří stejně jako já nevlastníte propíchnuté uši, netřeba zoufat:))









pondělí 14. ledna 2013

Mé oblíbené zimní líčení


Dneska jsem si pro Vás po dlouhé době připravila tutorial na líčení:) Psali jste si (zdravím Iri:)) o nějaké líčení s Vánočními MUA paletkami, tak jsem se rozhodla, i přes nepřízeň osudu v podobě foťáku barvy žeroucího, něco zplichtit:) hodná picassa trochu pomohla a barvičky přidala:))

Jedná se o přirozené líčení ve zlatavý tónech, které jako zástupkyně teplého typu miluji, ale dá se na tento způsob nalíčit i ve studených barvách (ano i zlatá i hnědá mohou být studená a některé odstíny z použité paletky Heaven and Earth se jim dost blíží). No a rty a zbytek tváře? Nejen v zimě ulítávám na výraznějších rtěnkách:))


Mua - Heaven and Earth
Jak tedy nato? 

1. Na celé víčko naneseme podkladovou bázi (pokud si přejeme, aby nám líčení déle vydrželo, já používám základní od elfu).
2. Na horní víčko aplikujeme zlatý stín (4) a vytáhneme trošku pod obočí...směrem nahoru do záhybu víčka ho ztratíme nějakým středně hnědým matným stínem (2).
3. Vnější koutek oka a částečně i k okraji horních řas naneseme tmavší hnědý stín (3) a podle libosti přidáme i linku (já často používám linku právě z nejtmavších stínů, které v líčení použiji; nanáším ji navlhčeným tenkým štětečkem...linka je potom měkká a jemně koresponduje s Vaším výtvorem:)))
4. Nakonec projasníme třpytivým světlým stínem (1) oblast pod řasami a vnitřní koutek:))

Celé líčení je vlastně úplně klasické "naked" líčení v přírodních barvách, které ráda obzvláštňuji právě onou zlatavou, která jej trochu povýší nad klasickou hnědo/hnědou kombinaci:))

Na zbytek obličeje jsem použila makeup Color Stay od Revlonu (recenze se chystá!!!), tvářenku Breaking dawn od Essence a jednu z mých oblíbených Avon rtěnek v odstínu Dazzle (nejlevnější řada Color trend má rozhodně super skóre v oblasti cena/kvalita a určitě Vám tyto rtěnky můžu jen doporučit - za cca 50 kaček naděláte parády:) jsou dobře pigmentované a přitom solidně hydratují, výdrž je také docela obstojná:) 

 Odstín dazzle mě nejdříve trochu vyděsil, když jsem ho vybalila, protože vypadal dost oranžovo/bronzově, ale nakonec se z něj vyloupla příjemná cihlová se zlatavým nádechem:) pro všechny teplomilky super věc:)))







A co vy, co rádi nosíte v zimě? Milujete zmrzlé barvy nebo dáváte přednost teplu jako já?:))

p.s. nezapomeňte na Giveaway! Všem moc děkuji za milé komentáře, které mi píšete, jsou úžasné, odpovím Vám na ně najednou při ukončení, ať tam teď nedělám paseku:))

neděle 13. ledna 2013

Food inspiration 2/2013

Abych tu nelogicky nezaplácávala blog jídlem (ač mě teďka hodně baví), budu se vždycky se konci týdne snažit publikovat souhrnný článek na téma baštění týdne minulého:) Nebudu samo fotit úplně všechno, ale takový výběr toho nej:) doufám, že to bude pro mě dobrá motivace držet se toho dobrého:)) Časem možná přibude v článku i soupis cvičení, ale bohužel se momentálně kvůli přetrvávajícímu nachlazení zmůžu max na vycházku, není o co stát:)) 

Takže, co jsem si tento týden dávala do nosu?



oukej, ten paras není uplně košér:DD


má milovaná klasika, kterou nevím proč jím tak málo: mozarella, rajče a bazalka



výborná polévka z čerstvých rajčat dle mírně poupraveného receptu skvělé kuchařky Terky (doporučuji pořádně projet blog, určitě si tam každý najde ten svůj receptík a mnoho dalšího) 


špaldová kaše vařená v sojovém mléce s medem, káva a semínka...jak vidíte, dokonce jsem na to přemluvila i mojeho:)))



a začali jsme s milým ujíždět na omeletu k snídani (což se teď o zkouškovém i stihne uklonit) tahle varianta je se šunkou, pórkem a petrželkou...jedno velké mňam!!!



a na závěr dobrota: Mátová čokoláda bez cukru ze zdravé výživy...je opravdu výborná a pro milovníky máty super věc...nicméně příště sáhnu asi po nějaké s ještě vyšším procentem kakaa:))

Musím říct, že jsem docela spokojená...pár prohřešků samozřejmě bylo (např. návštěva u Denči, která mi vždycky nacpe něco dobrého:)) ale jinak jsem se držela a doufám, že mi to vydrží i nadále:))) 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...